Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-03@13:26:14 GMT

ضعیف، متوسط، خوب

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۱۴۰۹

ضعیف، متوسط، خوب

خرداد؛ تلویزیون متعلق به بخش خصوصی نیست، انتظار می‌رود در تولید سریال‌هایی که نیازمند صرف هزینه و زحمت زیاد است بیش از این دقت داشته باشند.

در ماه رمضان عموم مردم بعد از افطار اوقات فراغت و استراحت خود را با تماشای آثار نمایشی سپری می‌کنند. به همین جهت در ماه رمضان تلویزیون مخاطبان بیشتری دارد و زمان بهتری برای جذب مخاطب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین نکته‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد غیبت سریال طنز یا کمدی جدید در جدول پخش برنامه‌های امسال است، با توجه به استقبال همیشگی جامعه از فیلم و سریال‌های کمدی این رویکرد صدا و سیما حتی در تعارض با رویه سابق خودش است که همواره برای این ماه یک یا دو سریال طنز و مفرح تولید می‌کرد.

3 سریال جدید در ماه رمضان امسال از تلویزیون در حال پخش است که تا به حال تقریبا بیش از ثلث ماه رمضان سپری شده است می‌توان نگاهی بر آنها داشت:

از یاد رفته‌ها / بهرام بهرامیان

شبکه یک سریال «از یاد رفته‌ها» را در حال پخش دارد که قصه آن در یک بستر تاریخی در زمان پهلوی اول می‌گذرد و علی رغم استفاده از بازیگرانی چون حسین یاری، رضا یزدانی، هلیا امامی، حسین پاکدل و سیما تیرانداز و ... مخاطب را مجاب نمی‌کند که به شکلی پیگیر آنرا دنبال کند.

اولین مسئله این است که این سریال به سرعت یادآور مجموعه شهرزاد است که در شبکه نمایش خانگی پخش شد، هم بستر تاریخی داستان، هم رابطه عشقی مثلثی و ارتباطات عاشق بد طینت و عاشق نیک سرشت، توطئه و نیرنگ برای رسیدن به معشوق و ...


نکته دیگر سریال این است که اشاراتی به مبارزات با رژیم پهلوی و اتفاقات ناشی از کشف حجاب و ... در کنار داستان عشقی را مطرح می‌کند که باز هم در شهرزاد چنین تمی وجود داشت.

واقعیت این است که شهرزاد یک استانداردی را برای مخاطب پایه‌گذاری کرده است و سطح انتظار مخاطب را تا درجه‌ای بالا برده است که پا گذاشتن در چنین راهی ریسکی بزرگ است و همین قضیه به پاشنه آشیل «از یاد رفته‌ها» تبدیل شده است.

شاید برای مخاطبی که سریال شهرزاد را ندیده است این سریال جذابیتی‌هایی داشته باشد اما قطعا برای کسی که شهرزاد را دیده است این سریال هیچ جذابیتی ندارد.

چون تلویزیون ما متعلق به بخش خصوصی نیست از مدیران تلویزیون انتظار می‌رود در تولید سریال‌هایی که نیازمند صرف هزینه و زحمت زیاد است بیش از این دقت داشته باشند چون سهل انگاری در این بخش نتیجه‌اش از دست رفتن سرمایه و اعتبار است آن هم در زمانه‌ای که رقیبان از همه طرف در جذب مخاطب تلاش می‌کنند.

دلدار / برادران محمودی

سریال «دلدار» کاری از برادران محمودی از شبکه 2 در حال پخش است، که با مطرح کردن مسائل امروزی و تکیه بر المان‌های حال حاضر در جامعه، به موضوع جوانان و خانواده و فاصله طبقاتی می‌پردازد. بازیگرانی چون محمدرضا غفاری، سوگل خلیق، مریم بوبانی، بهزاد فراهانی، پریوش نظریه و حسام محمودی و کمند امیرسلیمانی و … در آن حضور دارند.

اگرچه سریال به لحاظ کارگردانی قابل قبول است اما بزرگترین مشکل آن در بخش فیلمنامه است، فیلمنامه‌ای قابل پیش‌بینی و کشدار، فارغ از این قضیه عشق میان پسر فقیر و دختر پولدار یا برعکس هم باز یک اتفاق کلیشه‌ای و تکراری است، به گونه‌ای می‌توان گفت این تم در سریال‌های برادران محمودی به رویه‌ای ثابت تبدیل شده است.


یک نکته عجیب شباهت‌های چند نقش در سریال قبلی برادران محمودی (سایه‌ بان) و دلدار است مثلا رویا جاویدنیا که در سریال «سایه‌بان» در نقش مادر «آرمان» پسر نسبتاً ثروتمند حضور داشت، در «دلدار» هم نقش مادر «رونا»، طرف ثروتمند این قصه عاشقانه را بازی می‌کند. علی اوسیوند در سریال «سایه‌بان» دغدغه بیکار نشدن کارگرهای کارگاه مبل‌سازی‌اش را داشت، در سریال «دلدار» هم صاحب یک فروشگاه مبل‌ است و چنین دغدغه‌ای دارد!

«دلدار» نه از آن دست سریال‌هایی است که یک شکست برای سازندگانش تلقی شود و نه چنان اتفاق بکر و جدیدی است که یک برگ برنده برای تلویزیون در ماه رمضان باشد، مصداق یک سریال متوسط.

کارنامه برادران محمودی در سینما بسیار موفق‌تر از تلویزیون است، انگار که از برخی محدودیت‌های تلویزیون بر سر راه آنها نباشد عملکردی بسیار بهتر از خود نشان می‌دهند.

برادر جان / محمدرضا آهنج

سریال «برادر جان» شبکه سوم سیما با بیشترین استقبال را در میان سریال‌های ماه رمضان امسال مواجه شده است، قصه سریال در بین 2 خانواده است (2 باجناق) که در گذشته آنها اتفاقی رخ داده و تاثیرات آن تا به امروز در زندگیشان ادامه پیدا کرده است.

ترکیب بازیگران سریال عبارت است از: علی نصیریان، حسن پورشیرازی، حسام منظور، افرین عبیسی، سعید چنگیزیان، کامران تفتی، سجاد افشاریان، ندا جبرئیلی، نسیم ادبی، مارال فرجاد، شیوا ابراهیمی، محبوبه صادقی، جلیل فرجاد و لعیا زنگنه.

نویسنده فیلمنامه سعید نعمت الله است که در تلویزیون و سریال نویسی برای خود اسم و رسمی کسب کرده است و فضاهای فیلمنامه‌ای او مختص به خودش است، متن‌هایی تحت تاثیر ادبیات مسعود کیمیایی و تا حدی علی حاتمی.


3 تیپ شخصیت را تقریبا در اکثر آثار نعمت الله می‌توان پیدا کرد، لوتی، عصبانی و قلدر. لوتی مانند کریم بوستان و دایی توکل، عصبانی مانند آراز و پسر کریم بوستان و قلدر مانند حنیف.

دیالوگ نویسی سعید نعمت الله هم مختص به خودش است و با استفاده از ترکیب‌ها و استعاره باعث می‌شود که مخاطب همواره درگیر کلامی شود که از دهان کاراکترها خارج می‌شود. البته گاهی اوقات این فرم دیالوگ‌نویسی با انتقاداتی هم همراه است و آنرا از زبان محاوره جامعه به دور می‌دانند ولی بهر جهت همین خصوصیت بخشی از سبک نویسنده آن شده است.

از نکات بارز دیگر این سریال بازی درخشان علی نصیریان در نقش کریم بوستان است که حضور دوباره نصیریان بعد از مدتها در تلویزیون با تحسین منتقدین و کارشناسان و مخاطبین سریال همراه گشته است. غیر از بازی استادانه نصیریان بازیگران دیگر سریال هم بسیار خوب ظاهر شده اند و هر بازیگر متناسب با نقشش انتخاب شده است و نمی‌توان از این چینش درست غافل شد.

در سریال برادر جان تیم سازنده می‌دانند به دنبال چه هستند و سبکی انتخاب شده که کل مجموعه سریال در راستای رسیدن به این استایل است، به همین دلیل ساختار اثر و موضوع آن هماهنگ بوده و مخاطب را هم با خود همراه کرده است.

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۱۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرو شراب با بطری در سریال پرحاشیه تلویزیون!

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 8 سریال هفت سر اژدها ساخته ابوالقاسم طالبی اگرچه کیفیت پایینی دارد اما در مقابل هیچ کدام از خط قرمزهای مرسوم صداوسیما را رعایت نکرده و با این میزان دست باز کارگردان، یک تصویر کاریکاتوری از فساد در ایران ارائه کرده است. در تازه ترین حاشیه، در یکی از سکانس‌های این سریال شراب با برند مشخص توسط یک نوجوان برای حمید گودرزی سرو می‌شود. این سکانس جالب را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • وقتی سرگرمی، قربانی بزرگ شعار دادن می‌شود /چرا «نون خ» در فصل پنجم مورد استقبال قرار نگرفت؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • آقای سعید آقاخانی، ما تحمل می‌کنیم، اما دل خودتان نسوخت؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • سرو شراب با بطری در سریال پرحاشیه تلویزیون!
  • ببینید | سکانس جنجالی سرو مشروبات الکی در سریال خبرساز تلویزیون!